Wie zit er achter het Sint-Annahof?
Mijn naam is Guido Steegmans geboren te Lummen als tweede zoon van een landbouwersgezin. Het bedrijf van mijn ouders telde een veertigtal runderen, grotendeels melkkoeien, alsook enkele varkens. Onze boerderij met aanpalende grond had een oppervlakte van 13 HA, dus werd er ook aan akkerbouw gedaan, dit vooral om in eigen behoeften te voorzien.
Reeds vanaf mijn prille jeugd was ik gefascineerd door het werk op de boerderij, vooral het fokken en de zorg van de dieren trokken mijn bijzondere aandacht.
Van mijn ouders mocht ik het landbouwbedrijf niet verder zetten. Ze zagen liever later een zoon met een diploma om een zekere stabiliteit te geven aan zijn verdere toekomst. Ik heb dan in het middelbaar de richting elektrotechniek gekozen en mijn studies afgemaakt.
Ondertussen had ik mijn liefde gevonden met Martine uit Herk-de-Stad, waarmee ik in 1981 ben gehuwd. We kregen in 1982 een dochter, Lissy. We kochten ons eerste stamboekschaap, een Hampshire Down ooi, met de naam Wolletje. Na Wolletje volgden er nog vele schaapjes. We sloten aan bij de Limburgse Vereniging voor Vleesschapen en gingen tijdens de weekends met onze dieren naar verschillende keuringen in het ganse land. Snel hadden we door waar de juiste bevleesdheid te vinden was bij een schaap en hoe we de beste paaslammeren konden naar voren brengen.
Het werd een hobby die al snel veranderde in een hartstochtelijke passie.
De kudde schapen werd alsmaar groter en in 1997 zijn we, naast het houden van het Hampshire Down ras ook gestart met het Texel-ras om zijn extra vleeskwaliteiten.
Samen met mijn echtgenote en dochter Lissy heb ik beslist een hoeveslagerij op te starten op de boerderij waar ik ben opgegroeid.
De bouw van een nieuwe stal met aanpalende hoeveslagerij staat gepland voor het najaar van 2018. Vandaar dat ik in september 2014, samen met mijn dochter Lissy, de opleiding “slager-spekslager” heb aangevat. Een nieuwe uitdaging die ik zeker niet geschuwd heb.
Onlangs heeft de Pastorale Vlaamse Schapenhouderij vzw onze fokkerij, na deze aan een grondige doorlichting te hebben onderworpen, een positief advies uitgebracht en mij het zo begeerde bedrijfsbord van Pastorale toegekend.
Pastorale is al sinds 1992 hét keurmerk dat gerant staat voor ”puur en lekker kwaliteitslamsvlees van eigen bodem”.
Dit willen we aanbieden aan een eerlijke prijs, met hoog in het vaandel oog voor dierenwelzijn, natuur en milieu. Door de keten van producent naar consument zo klein mogelijk te maken, dragen wij samen ons steentje bij aan duurzame milieuzorg.